Cultuursubsidies en Nieuwe Cultuurcoaches in Gemeente Coevorden

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

In gemeente Coevorden is er een breed scala aan kunst en cultuur activiteiten. Deze omvatten muziek, theater, beeldende kunst, taal en nog veel meer. Cultuuraanbieders kunnen hun aanbod zichtbaar maken voor inwoners.

Inloopsessie Cultuursubsidies

Er wordt een inloopsessie georganiseerd op dinsdag 27 februari om 18:30 voor degenen die vragen hebben over de cultuursubsidies of hulp nodig hebben bij het aanvragen. De inloopsessie gaat over de volgende subsidies: Toegankelijk Cultuuronderwijs, Broedplaatsen in de dorpen en Coevorder Cultuurpot.

Subsidies Voor Culturele Sector

In de gemeente Coevorden wordt er veel waarde gehecht aan culturele groei van kinderen. Er zijn verschillende subsidies opgestart via de nieuwe Cultuurnota.

Toegankelijk Cultuuronderwijs

Deze subsidie is voor verenigingen, stichtingen of cultuurprofessionals met een kvk-nummer en actief in de gemeente Coevorden. Met deze subsidie kan het lesgeld verlaagd worden, waardoor meer kinderen van cultuurlessen kunnen genieten.

Broedplaatsen in de Dorpen

Deze subsidie is bedoeld voor cultuurprofessionals die cultuurlessen in de dorpen en buitengebieden van de gemeente aanbieden. Hiermee kun je verschillende kosten die je maakt verlagen, zodat cultuurlessen toegankelijker worden voor kinderen.

Nieuwe Cultuurcoaches

Er zijn twee nieuwe cultuurcoaches aangesteld in de gemeente Coevorden: Lisan van der Deijl en Jorrin Hulst. Ze zijn al een aantal weken aan het werk en stellen zich voor.

Lisan van der Deijl

Lisan van der Deijl, naast cultuurcoach in de gemeente Coevorden, is ze ook al een jaar werkzaam als cultuurcoach in de gemeente Borger-Odoorn. Lisan heeft gestudeerd aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden.

Jorrin Hulst

Jorrin Hulst, 27 jaar en woonachtig in Coevorden, heeft een eigen onderneming in (uitvaart)videoproducties en (uitvaart)livestreams. Daarnaast verzorgt hij DJ drive-in shows op bruiloften en partijen.

Jongeren Cultuuravond Drenthe

Op 6 februari vond de Jongeren Cultuur Avond plaats in het Drents Museum. Beide cultuurcoaches van de gemeente Coevorden waren hierbij aanwezig. Tijdens de bijeenkomst waren er ruim 25 jongeren aanwezig om hun mening te geven over het huidige cultuurklimaat.