Nieuwe website over geschiedenis Coevorden gelanceerd

4 maanden geleden gepubliceerd

Gemeentearchivaris Henk Mepschen en enkele collega’s hebben de vernieuwde website over de geschiedenis van Coevorden gepresenteerd. Op de website is een schat aan historische informatie te vinden, afkomstig uit de gemeentelijke archieven.

Verbeteringen aan de website

De website was al in gebruik, maar is volledig herzien. Verbeteringen zijn onder andere gemaakt aan de navigatie en teksten, en het fotomateriaal is vernieuwd. Daarnaast is de vindbaarheid via Google sterk verbeterd en is de website nu ook digitaal toegankelijk voor doven en slechtzienden.

Informatie voor iedereen

Met de vernieuwde website kan iedereen die meer wil weten over de geschiedenis van de gemeente Coevorden nu veel gemakkelijker zoeken. Informatie is te vinden over onderwerpen als de stadspoorten van Coevorden, waaronder de Bentheimer Poort, en diverse gebouwen en gebeurtenissen in de buitendorpen.

Waardering voor vrijwilligers

Tijdens de presentatie van de website nam wethouder Joop Slomp de gelegenheid om de vrijwilligers van de historische vereniging Zweeloo te bedanken. Deze vrijwilligers hielpen vanaf november 2018 met de inventarisatie van het archief van de voormalige gemeente Zweeloo. Als dank ontvingen zij een chocoladen replica van het kerkje van Zweeloo en een groot boeket bloemen.

Toekomstplannen

Hoewel de archieven van de voormalige gemeente Zweeloo nu al beschikbaar zijn op de website, zijn er plannen om in de loop van 2024 ook de archieven van Dalen en Oosterhesselen toe te voegen. In 2025 zullen ook de archieven van Sleen beschikbaar zijn.