Drie verdachten aangehouden na nieuwe explosie in Schoonoord

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Drie verdachten zijn op donderdag 14 maart aangehouden na een nieuwe explosie in de Brugstraat in Schoonoord. De explosie vond plaats rond 03:00 uur bij een woning. Dit is de tweede explosie op dezelfde locatie in twee dagen. De politie doet onderzoek naar beide incidenten.

Explosie en brand

Na de melding van de tweede explosie rond 03:00 uur kwamen zowel de politie, brandweer als ambulancedienst ter plaatse. Er was namelijk brand uitgebroken. De twee oudere bewoners konden het pand veilig verlaten, maar hebben wel rook ingeademd. Ook een omwonende heeft rook ingeademd. Eén van de drie gewonden is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Aanhoudingen en onderzoek

De politie heeft kort na de explosie een 17-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Ook zijn er twee vrouwen van 23 jaar uit Amsterdam en Barendrecht aangehouden op basis van informatie vanuit het onderzoek. Deze vrouwen zaten in een specifiek voertuig dat werd aangehouden op de A28 nabij Harderwijk. De verdachten zitten momenteel vast en zullen worden verhoord.

Er wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht van de explosies. Dit omvat sporenonderzoek en buurtonderzoek. Ook wordt er gekeken of er camerabeelden veiliggesteld kunnen worden. Het is nog onbekend of er een verband is tussen beide explosies en wat de toedracht hiervan is geweest.

Getuigenoproep

De politie roept getuigen op die meer informatie hebben over beide explosies. Als u in de omgeving woont en rond 03:00 uur iets heeft gezien of gehoord, of als u mogelijk camerabeelden heeft waarop verdachte personen en/of een voertuig te zien zijn, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. Ook andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek is welkom.