Politie zoekt getuigen van explosie in Schoonoord

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

De politie is op zoek naar getuigen van een explosie bij een woning in de Brugstraat in Schoonoord op woensdag 13 maart rond 02:08 uur. De woning heeft aanzienlijke schade opgelopen, maar er zijn geen gewonden gevallen.

Onderzoek naar toedracht explosie

Het onderzoek naar de toedracht van de explosie is gestart kort nadat de melding binnenkwam rond 02:10 uur. Er is sporenonderzoek verricht en er wordt gekeken naar het gebruikte explosief. Men houdt rekening met de mogelijkheid dat het explosief door iemand is geplaatst, die vervolgens in een auto is gestapt en is weggereden.

Getuigen en camerabeelden gezocht

De politie heeft al met meerdere getuigen gesproken en er zal een buurtonderzoek worden gedaan. Daarnaast worden camerabeelden verzameld en veiliggesteld. De hoop is dat omwonenden meer informatie kunnen verstrekken over de explosie.

Informatie delen

Mensen die in de buurt van de Brugstraat wonen en iets hebben gezien of gehoord rond het tijdstip van de explosie, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Ook beelden van bijvoorbeeld een deurbelcamera of dashcam waarop iets verdachts te zien is, kunnen waardevol zijn voor het onderzoek. Informatie kan gedeeld worden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.