Fletcher Hotels neemt exploitatie Kasteel Coevorden en Hotel De Vlijt over

5 maanden geleden gepubliceerd

Fletcher Hotels zal de exploitatie overnemen van Kasteel Coevorden en hotel De Vlijt. Deze ontwikkeling komt na het faillissement van de voormalige exploitant, H-Design Coevorden, dat op 25 januari bekend werd gemaakt.

Over de eigendommen

Kasteel Het Gouvernement en De Vlijt zijn eigendom van Ben Woldring, terwijl het Kasteel eigendom is van de gemeente Coevorden. Voor het Kasteel geldt een erfpachtconstructie. De overdracht van de erfpacht kan alleen schriftelijk worden bepaald door de eigenaar, in dit geval de gemeente Coevorden. De gemeente heeft bevestigd dat de erfpacht wordt overgedragen.

Geschiedenis van renovatie

Het Kasteel onderging een renovatie van 1968 tot 1972. Een latere renovatie rond 2010, geïnitieerd door Jos Wijland, resulteerde in het verwijderen van de ossenbloedrode verf. Het Kasteel werd in zijn oude luister hersteld en hotel De Vlijt werd gerealiseerd in het voormalige pakhuis, met een uitbreiding in een passende stijl. Het bedrijf werd enkele jaren later verkocht aan Ben Woldring, waarbij erfpacht voor het Kasteel van toepassing is.