Inloopsessie over nieuwe cultuursubsidies in Coevorden

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

In Hofspot aan Kasteel 11 in Coevorden wordt op dinsdag 27 februari een inloopsessie gehouden over de nieuwe cultuursubsidies. De sessie, die plaatsvindt van 18.30 tot 21.00 uur, is ook online te volgen. De nieuwe subsidies betreffen toegankelijk cultuuronderwijs, broedplaatsen in de dorpen en de Coevorder cultuurpot.

Toegankelijke Cultuuronderwijs Subsidie

Deze subsidie kan worden aangevraagd door aanbieders van buitenschoolse cultuurlessen die voldoen aan specifieke kenmerken en voorwaarden. Het doel is om het lesgeld te verlagen en zo cultuuronderwijs toegankelijker te maken voor iedereen.

Wie komt in aanmerking?

De aanbieder moet een vereniging, stichting of cultuurprofessional met een KVK-nummer zijn, die actief is in de gemeente Coevorden. De lessen moeten buitenschools zijn en gericht op domeinen als beeldende kunst, muziek, klassieke dans, theater, literatuur, mode, vormgeving, nieuwe media en/of erfgoed. De lessen moeten bestemd zijn voor kinderen tot 18 jaar.

Voor wat kan subsidie worden aangevraagd?

De subsidie kan worden aangevraagd om het lesgeld voor cultuurlessen te verlagen. Het subsidiebedrag wordt berekend met 50% van de lesgelden, met een maximum van €12,- subsidie voor iedere 30 minuten voor iedere leerling.

Hoe en wanneer aanvragen?

Aanvragen kunnen maximaal één keer per half jaar worden ingediend via inloggen met Digi-D of E-herkenning. De aanvraagperiodes zijn tussen 1 augustus en 1 oktober voor het najaarssemester, en tussen 1 januari en 1 maart voor het voorjaarssemester.

Beoordeling en subsidieplafond

Subsidieaanvragen worden beoordeeld door de gemeente, die hier maximaal 8 weken voor mag uittrekken. Er is een subsidieplafond van €100.000,-. Wanneer dit plafond is bereikt, kunnen geen aanvragen meer worden goedgekeurd. Niet-gebruikte budgetten worden doorgeschoven naar de volgende periode.