Politie beëindigt illegale scootermeeting in Coevorden, 49 boetes uitgedeeld

10 maanden geleden gepubliceerd

Op het bedrijventerrein De Mars in Coevorden heeft de politie op zondag 24 september 2023 een grote illegale scootermeeting beëindigd. Een groep van ongeveer 70 scooterrijders had zich daar verzameld. In totaal zijn er 49 boetes uitgeschreven voor diverse overtredingen.

Illegale bijeenkomst op bedrijventerrein

De scooterrijders kwamen rond 12:40 uur samen op het bedrijventerrein. De politie kwam ter plaatse en trof een grote groep scooters met bestuurders aan. De agenten namen direct actie tegen deze ongeautoriseerde bijeenkomst. Er werd geconstateerd dat verschillende bestuurders op hoge snelheid reden. Veel van hen droegen geen helm en sommige bestuurders hadden geen geldig rijbewijs. Daarnaast ontbraken bij enkele scooters de kentekenplaten.

Actie tegen verkeersveiligheidsovertredingen

De politie heeft de namen en kentekens van meerdere personen genoteerd. Uiteindelijk zijn er 49 boetes uitgeschreven voor verschillende overtredingen. De meeste boetes, 43 in totaal, waren voor deelname aan de illegale samenscholing. Daarnaast zijn er twee boetes uitgedeeld voor het rijden zonder rijbewijs en twee voor het rijden zonder een goedgekeurde helm. Eén persoon kreeg een boete voor het hebben van een gladde band en een andere voor het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs.

Alert op scootermeetings

De politie benadrukt dat het rijgedrag dat op zulke scootermeetings wordt waargenomen, gevaarlijk is voor zowel de bestuurders zelf als voor andere weggebruikers. Ze blijft alert op dergelijke bijeenkomsten en zal handhavend optreden om zo een veilige situatie op de weg te behouden.