Vier arrestaties na schiet- en steekincident in Coevorden

7 maanden geleden gepubliceerd

Zaterdag 30 september zijn er vier personen aangehouden na een schiet- en steekincident aan de Scholekster in Coevorden. Het incident vond plaats rond 9:45 uur en het politieonderzoek is nog in volle gang.

Incident op de Scholekster

Bij de meldkamer kwam zaterdagochtend een melding binnen van een schietincident waarbij ten minste één persoon gewond zou zijn geraakt. Er zou mogelijk een ruzie of conflict aan het incident vooraf zijn gegaan. Agenten troffen ter plaatse een 40-jarige man uit Utrecht aan met een schotwond. Direct werd een groot onderzoek gestart naar wat er zich aan de Scholekster heeft afgespeeld en waar de mogelijke verdachten zich bevonden.

Medische hulp en ondersteuning

Voor het zwaargewonde slachtoffer werd onmiddellijk medische hulp ingeschakeld. Ook de Dienst Speciale Interventies (DSI), een droneteam van de Landelijke Eenheid en een politiehelikopter kwamen naar de plaats van het incident. De DSI zocht naar mogelijke wapens en verdachten, terwijl de politiehelikopter luchtsteun bood.

Een steekincident

Naast het schietincident bleek er ook een steekincident te hebben plaatsgevonden. De vermoedelijke schutter zou hierbij zijn gestoken. Een minderjarige jongen werd direct aangehouden voor dit steekincident. Hoewel de DSI enige tijd op het terrein zocht naar andere mogelijke betrokkenen of verdachten, zijn deze hier niet meer aangetroffen.

Verdere arrestaties

Later op de dag zijn nog drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de incidenten. Het gaat om drie mannen van 38, 40 en 60 jaar oud uit Coevorden, onder wie ook de vermoedelijke schutter.

Voortzetting onderzoek

Het politieonderzoek gaat door. De verdachten zitten nog vast en worden verhoord. De recherche probeert te achterhalen wat er precies is gebeurd en wat de precieze rol was van de aangehouden verdachten bij deze incidenten.